Телефони

Apple с обновени страници за поверителност на уеб сайта си

Apple обнови своите уеб страници, които обясняват отговорносттите и начините на компанията, осигуряващи ви пълна поверителност. Те не са се променили, но са много по-разбираеми, позволявайки ви да прегледате списък с отделни приложения на Apple, с цел да ви  запознае с това, което прави всяко от тях, за да защити вашите лични данни.

В предишния вариант на страниците за поверителност е намираше общото изявление на Apple как защитава личната ви информация, последвано от куп информация в объркващ ред, с трудно за прочитане съдържание. Новите уеб страници на сайта все още водят до обобщеното изявление за поверителност, но сега е много по-лесно да разберете какво прави всяко приложение, за да защити поверителността ви.

Ето и няколко снимки как изглеждат новите страници за поверителност:

Политиката за поверителност на Apple е по-скоро ръководство за потребителите с документи, описващи методите да се предотврати проследяване от местоположението и поведението на потребителите. Извършените подобрения Apple обяви по-рано като ги добави към софтуерите iOS 13 за iPhone и macOS Catalina.

За радост на потребители компанията включва ясна информация за своите политики за слушане на записи на Siri (и как можете да изтриете тази информация), но за съжаление не спомена нищо ново, за да изясни неотдавнашните спорове за това как Safari проверява URL адресите срещу компании като Google и Tencent, подхранвани от реклами.

„Поверителността е основно човешко право. В Apple това е и една от основните ни ценности. Вашите устройства са важни за толкова много моменти от живота ви. Какво споделяте от тези преживявания и с кого го споделяте, трябва да зависи от вас. Ние проектираме продуктите на Apple, за да защитим вашата поверителност и да ви дадем контрол върху вашата информация. Не винаги е лесно, но това е иновацията, в която вярваме “, пише Apple на актуализираните уеб страници за поверителност.

Дори да няма големи промени в страниците с политиката за поверителност на Apple, те все още са полезен начин да видите всичко, което компанията прави за сигурността на всички потребители. Основната цел на компанията е да представи информацията максимално достъпно и лесно за възприемане, тъй като иска да бъде единствената технологична компания, на която имате доверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *