Изработка на сайт

Как уеб сайтът ни да стане печеливш и за колко време?

Създаването на един успешен сайт не става бързо, но отделяйки достатъчно време и усилия, можете да го направите печеливш. Ако сте си изградили бранд стратегия и сте определили целите си, вече сте направили първата стъпка. Все пак обаче трябва да си изясните каква роля искате да изпълнява уебсайтът ви, за да носи добри приходи.

Като собственик на уеб сайт  трябва да сте наясно за добре известните начини за печелене на пари  като директна реклама, афилиейт банери и линкове, РРС реклама, дропшипинг и др. Разбира се, на първо място трябва да си осигурите трафик на посетители, да ги задържите и да привлечете нови.

За да задоволите очакванията на посетителите на вашия уебсайт и да започнете да печелите, спазвайте тези няколко препоръки:

Впечатлете с дизайна

Много важно е първото впечатление на посетителите от дизайна на сайта. Когато поръчвате изработка на сайт основен приоритет трябва да бъде професионалния дизайн. Визията трябва да бъде интерактивна и да  изпраща послания. Включването на видеа, анимация и др. мултимедийни ресурси, както и подходящата цветова гама ще осигури приятни изживявания на всеки посетител. Да не забравяме и обстоятелството, че изборът на дизайн в никакъв случай не трябва да пречи на четимостта и лесното разглеждане на сайта.

Предложете смислено съдържание

Съдържанието в уебсайта ви трябва да бъде така организирано, че информацията да бъде смислена, конкретна и полезна, в същото време достатъчна по обем. По възможност използвайте авторски текст и снимки. Стремете се към уникално съдържание, за да ви класират търсачките по-напред в резултатите. Не забравяйте, че всеки потребител влиза в даден  сайт, за да търси решение на своя проблем. Така че предложете добри решения, а защо не и допълнителна полезна информация за даден продукт или услуга. Обновявайте често информацията. Пишете на кирилица и без езикови грешки.

Инвестирайте в SEO оптимизация

Дори сайтът ви да има уникален дизайн и полезно съдържание,  това не ви гарантира  да успеете най-вече в конкурентна среда без  инвестиция на време и средства  в SEO оптимизация. Тя ще ви осигури по-предно място в търсачките и съответно по-голям трафик.

SEO оптимизацията е вътрешна (On Page) и външна (Off Page).

Вътрешната оптимизация включва структуриране на статиите и линковете в сайта, като освен това следи  за процентното разпределение на ключови фрази, по които желаете да се появявате в Google и други търсачки.

 Външната оптимизация най-често се състои в набавяне на беклинкове от авторитетни източници. Днес е много важно да вземете линк от релевантен на вашата тематика сайт, ако искате да има полза от работата ви. Важни са акцентите   върху линкове с добри параметри, а не такива от СПАМ сайтове, форуми и блогове.

Друго, на което е добре да обърнете внимание, е да не оставяте празни страници в сайта си и да давате възможност на посетителите си да се свържат с вас.

Кога да очакваме печалба от сайта си?

Колкото и да сте нетърпеливи вашият сайт да започне да ви носи добри доходи, ще отнеме време, докато домейнът ви стане разпознаваем и авторитетен. Може да мине повече от година, но ако сте достатъчно упорити и търпеливи, инвестицията ви няма да бъде напразна. Ако следите за трафика на проекта си и той нараства, няма място за притеснение.

Въпреки че разочарованите собственици на сайтове днес не са малко, това е поради факта, че те не оценяват онлайн присъствието си като инвестиция в бъдещето, а само  като начин да изкарват пари. Всеки сайт може да бъде печеливш, стига да е направен с ясна концепция и от добър разработчик, а собственикът му не жали време, сили и средства за неговата поддръжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *