Новини от бизнеса слайдера

Плазмата при климатиците – най-ефективното филтриране на въздуха

С повишаване качеството на живот на хората в днешно време, който носи технологичният прогрес, се увеличава и замърсяването на въздуха. Все повечето вредни вещества, газове и изпарения, резултат от човешката дейност, водят до множество алергии и заболявания на дихателната система. Въздухът става все по-мръсен и хората го дишат не само на открито, но и в домовете си.

Всички, които имат климатици вкъщи, знаят, че те имат стандартни филтри за почистване на прах и по-едри замърсители. Филтрите предпазват топлообменника на вътрешното тяло от замърсяване и правят въздуха по-чист. Периодичното им почистване е задължително, защото при  прекомерно замърсяване климатикът няма да работи ефективно и се увеличава консумацията на електроенергия.

Съвременните по-скъпи модели климатици имат вградена цяла система от филтри за по-фино пречистване и обеззаразяване на въздуха. Сред тях водещо място заемат плазмените филтри.

Какво е плазма и как действа?

Плазмата представлява електрическа система, която работи с високо напрежение, за да унищожава ефективно всички бактерии, вируси, спори на растения, миризми и др., попаднали във вътрешността на климатика.

Тази система е комбинация от два филтъра. Единият е отрицателно зареден йонизатор. Той променя заряда на кислорода и го превръща в озон. Другият е положително зареден електростатичен филтър. Двата филтъра заедно осигуряват чист въздух, като първо поляризират въздушните замърсители, а след това ги неутрализират.

Какви са предимствата на плазмените филтри?

Счита се, че плазмените филтри са най-добрият начин за филтриране на въздуха в помещението. Първоначално разработени за болници, те все повече се използват днес в най-новите климатични системи и имат широко приложение.

Предимствата на плазмените филтри се дължат на техните характеристики и функции:

– Действат с голяма скорост и ускорение, плазмата работи с 4 800V напрежение.

– Филтрират бактерии и вируси, което обикновените филтри не могат да правят.

– Улавят прах, дим, полени и др. фини частици.

Разграждат цигарения дим на 70% за 30 мин. Уловените частици са с диаметър до 0,01 микрон, а миришещите молекули  – с големина до 0,001 микрон.

– Могат допълнително да йонизират въздуха  и го правят по-свеж.

– Намират се във вътрешното тяло и не е нужно да се сменят периодично.

– Не се нуждаят от специална поддръжка и грижи.

– Почистват се лесно, а някои климатици имат и самопочистваща функция.

Климатици с плазмени филтри имат повечето маркови модели, които се предлагат на пазара от климатици бургас и др. Те са най-подходящи за хора, страдащи от сенна хрема или от алергии към прах., бебета и малки деца, пушачи и възрастни хора, както и за всеки, който иска да живее здравословно.

Много ефективна е филтрацията на въздуха с плазма в места със силно замърсен въздух като офиси, заведения и др., където се струпват повече хора.

Установено е, че климатикът с допълнителен йонизатор не само предотвратява развитието на вирусни инфекции, но и дори спомага с помощта на освободените отрицателни йони при лечението на астма и хроничен бронхит. Някои климатици имат само йонизатор без плазма филтър.

Не е без значение и фактът, че йонизаторът и плазмените филтри успешно спират негативното влияние на мониторите на телевизорите и компютрите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *